Her Şeyin Başladığı Gün; Hamileyim! :)


Sanırım her hamilelikte en en en heyecanlı gün öğrendiği ilk gündür?
Beklenmiyorsa ( ama içten içe isteniyorsa tabi) işte o zaman daha büyük bir mutluluk bence.. :)
Peki benim hikayem mi nasıl??
Tatile gitmeme ( Hani ağustos ayında Rowenta ile gittiğimiz Çeşme tatili) 5 gün kalmış, ancak henüz gecikmemiştim. Arkadaşıma tatilde regl olma korkumdan bahsedip acaba geciktirici kullansam mı kullanmasam mı diye dert yanıyordum. Hamile olmayasın dedi?? Yook, zaten daha gecikmedim bile diye cevap verdim. Evde test varsa yap istersen dedi. Bu arada saat 23:00 civarı. Test vardı ve yaptım..!
Sonuç pozitif!
E tabi garantici ben inanır mıyım? Bir de beklemediğim için sabah testi tekrarlamak üzere derin bir uykuya daldım.. Sabah erkenden uyanıp yeni bir test yaptım..
Sonuç pozitif!


İşte o zaman bir heyecan başladı.. :) Direk kan testi yaptırmaya gittim.. Ama bu sırada hala Ediz’e haber vermiyorum durumu.. Test sonucum akşam 5′te çıkacağı için eve gelirken dayanamadım ve iki tane daha gebelik testi aldım :)))
Sonuç sizce ne? Yine pozitif :)


Önce anneme söyledim, sağlıkçı olduğu için benim gibi biraz garantici davranıp kan testi sonucunun gelmesini bekle dedi. Dört pozitif testten sonra ise dayanamadım eşime söylemeye karar verdim :)
Öğle yemeğinde bazen onun yanına giderim, ve yemeğimizi beraber yeriz. O tabi yine öyle bir yemek olacağını düşünüyordu taaaaaaaki ben masanın üzerine pozitif testleri çıkartana kadar :))
Bu anları da kaçırmak istemedik, arkadaşım yine yanımdaydı ve bu anları kameraya çekti :)
Ediz şok oldu! Yemeğini yiyemedi :) Tabi çok sevindi.. Ben ilk tepkisini çok merak ediyordum, elini uzattı çak o zaman dedi?! :)
Ama akşam kan testini beklememiz gerektiğini söyledim..
Bu sefer heyecanla saatin 5 olmasını bekledik.. Test sonucu geldi..
Bu noktada bir muamma ve koşuşturmaca başladı test sonuçlarını doktorla birlikte incelememizi istiyorlardı. Hemen doktorumu aradık ama malesef bugün bütün randevuları dolu dediler. Başka boş doktor var mı diye sordum, ama diğerleri için de durum öyleydi.. Ne yapsak diye düşünürken hemen evin yakınında bir hastaneyi aradım. Ve evet, 17:40 için randevumuz vardı artık. :)
Ben, eşim ve arkadaşım heyecanla doktorun kapısında beklerken, adım söylendi hep beraber içeri girdik. Doktorumuz labaratuardan kan testinin sonuçlarını mailine istedi. O sırada ultrasona geçtik. Utrasona göre %90 hamilesin ancak henüz bebek gözükmüyor, kese de oluşmamış dedi. Ama rahim %90 hamile rahmi dedi.
Ardından doktorun odasına geçtik kan testi sonuçlarını da görünce müjdeli haberi aldık. Evet %100 hamilesin ancak şuan çok erken olduğu için bir şey göremiyoruz dedi :)
1 hafta sonra tekrar gelmemi söyleyerek beni uğurladı :)
Hastaneden çıkarken 4 hafta 2 günlük hamile olarak yüzümde kocaman bir gülümseme vardı :)
( Bu arada hamileler arasında 4+2 olarak ifade ediliyor. İlk sayı haftayı + dan sonraki de günü belirtiyormuş. Benim gibi ilk duyduğunuzda fransız fransız bakmayın diye :) )


Bu arada hamilelik ile ilgili bir çok mail almaya başladım.. merak ettikleriniz sormak istedikleriniz varsa yazabilirsiniz. Ben çok bilgili değilim tabi ki ama en azından burada konuşur birbirimizden bir çok şey öğreniriz :)

CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder