Bebek Bakım - Emzirme Odaları


Lily Deniz ile birlikte hayatımda bir sürü değişiklik oldu. Yenilikler de oldu tabi. Mesela emzirme odası diye bir kavram var artık hayatımda. Bugüne kadar bütün alışveriş merkezlerinde gördüğüm ancak hiç kullanmadığım bir yerdi :)
Aslında çok da ciddi bir sorunmuş. Birkaç kez kullanmak durumunda kaldım. H.içi nispeten daha sakin olsa bile h.sonu adım atacak yer olmuyor.
Ancak genelleme yapıp gitmediğim, görmediğim emzirme odalarını zan altında bırakmak istemem..
Sanırım tek tek ele almak gittikçe yorumlamak en doğrusu olacak. Şu ana kadar gittiklerim hakkındaki yorumlarım.. Bunları fotoğraflama şansım olmadı, daha doğrusu aklıma gelmedi ancak bundan sonra gittiklerimin fotoğraflarını da çekeceğim..

– Adana M1 Tepe Real Alışveriş Merkezi Bebek Bakım Odası –
Emzirme odasına molfix sponsor olmuş, duvarlarda bordür olarak molfix logoları ve bebek fotoğrafları var. Çok küçük bir oda. Temiz olduğunu zaten düşünmüyorum ama en azından bir havalandırma sistemi olsaydı keşke. 1 koltuk, 1 sandalye ve alt açma ünitesi var. Bir de lavabo. Ben bir kere haftasonu kullanmak durumunda kaldım. 4 anne aynı anda emzirmek durumunda kaldık. Birimiz koltukta, birimiz sandalyedeydik. Bir kişi ayakta kucağında emziriyordu bebeğini, diğer kişi ise bebeği alt açma ünitesine koymuş üzerine eğilip emzirmeye çalışıyordu. Zaten oda max. kapasitedeydi. 1 kişilik daha yer yoktu. Bu odanın bir de havalandırmasız olduğunu düşünün! Emzirme odası olduğu için kapı açık oturma şansınız da yok..! Ancak molfix ile görüştüm. Sadece malzeme anlamında sponsor olduklarını, temizlik ve işletme konusunun tamamen AVM’de olduğunu belirttiler..
Daha sonra tekrar gitmek durumunda kaldım, sadece Lily’nin altını açmak için kullandım. Emzirmek için Zara’nın kabinini kullandım. En azından temiz ve havalandırması vardı. Ki çalışanlar kabine bebekle gireceğim için ben girmeden tekrar süpürdüler, bebeği rahatsız etmesin toz varsa dediler.

– Adana Optimum Alışveriş Merkezi Bebek Bakım Odası –
Bu emzirme odasının da sponsoru sanırım molfixti çünkü diğer oda ile aynı şekilde dekore edilmişti duvarlar. Real’e göre nispeten daha büyük bir odaydı. Ve sanıyorum ki AVM yönetimi temizlik konusunda biraz daha dikkatli.. En azından M1′e göre.. Havalandırması var. Koltuk yerine yanyana dizilmiş 3-4 tane sandalye var. Haftaiçi gittiğim için boştu. Ancak yine de  yeterince temiz ve hijyenik bir ortam olduğunu düşünmüyorum.

– Adana E-Bebek Mağazası Bebek Bakım Odası – 
Sanırım en korkunç olanı buydu. Aslında amacı farklı olan bir odaya koltuk koymuşlar. Kapı her an açılacakmış gibi.. arkada bir sürü kutu.. depo alanı gibi bir yerdi sanıyorum ki.. 5 dk kalıp çıktım hemen.. Arabaya gidip orada emzirmeyi tercih ettim..

CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder