Barcelona’da Yapılacaklar Listem – Barcelona Guide



Malumunuz ben liste insanıyım..
Markete giderken, tatile giderken, günlük işlerde vs her zaman liste hazırlarım :)
Tabi bu durumda Barcelona öncesi listesiz olmazdı di mi?
Listemi hazırlarken, daha önce size sorduğum sorulardan oluşturdum listeyi.. verilen linkler vs beni internette oradan oraya sürükledi. En çok bilgiye Çizen Bayan’ın blogunda ulaştım. Bu arada bir de Stilize, Barcelona’da yaşayan biri olarak bize bir çok ipucu verdi. O da bir guide yayınlamış okumanızda fayda var.
Giderken 3 farklı liste oluşturmuştum, ana başlıkları, ALIŞVERİŞ , GECE HAYATI , YEME-İÇME
ALIŞVERİŞ
La Rambla – Burada ki Taksim’e eşdeğer.
Passeig De Gracia – Burada ki Nişantaşı’na eşdeğer.
La Roca Village ( Outlet )
Pazar günleri kapalı.. Diğer günler 10:00 – 22:00 arası açık..
ulaşım: Shopping Express ile.. Carrer de Casp’den shuttle kalkıyor. En kolay ulaşım bu şekilde.. 1 saate yakın sürüyor yolculuk..
daha detaylı bilgi için, http://www.larocavillage.com/
El Corte inglez
Placa Catalunya’da dev departmen store! aynı bölge de birden fazla var hatta..
Portal Del Angel, El corte inglez solunuzda kalacak şekilde La Rambla’ya paralel giden sokak. Sadece yayalara açık olan bir cadde. Bu arada bu cadde boyunca yürüyünce La Rambla ortasına ortasına, Licem yakınlarına çıkıyor. Almenditos yiyeceğin cadde! :)
Fontana
Modacıların yaşadığı, ikinci el butiklerin olduğu yer. Metro’da yeşil hat üzerindeki Fontana durağında inip, Gracia’ya git. Gündüzleri alışveriş, geceleri barları var! :)
Barcelona’ya özel yerel markalar..
Blanco, Maje, Bimba y lola, Hoss intropia, Sandra, Desigual

GECE HAYATI (Bu bölüm direk olarak Çizen Bayan’dan alıntıdır.. )
Barselona bence tam bir bar şehri, topukluları giyip dansa gitmekten ziyade arkadaşlarla içip sonra ‘tepinmeye’ gideceğiniz cinsten bir şehir. çünkü genç nüfusu çok fazla.
Çılgınca dans edelim converse’lerimizle diyorsanız gidilecek adres eski bir fabrika olan süpersonik gece kulübü razzmatazz. 6-7 farklı müzik çalan farklı salonları var, konserler de oluyor, kırmızı hat üzerinde marina durağında inip ot kokusunu ve gençleri takip ederek bulabilirsiniz burayı. razzmatazz’a girecekseniz öncesinde L’ovella negra isimli devasa barda bira ve sangria içmenizi tavsiye ederim şiddetle. ortamı da harika.
Çılgınca dans için bir başka alternatif de barceloneta’daki catwalk (önünde reklam dağıtırlar hep, kapın onlardan birer tane, haftanın bazı günleri kızlar ücretsiz veya indirimli giriyor onu gösterince:) bir de yeşil hatta drassanes’den bir durak sonra paral.lel’de inince Apollo var ki pazartesileri apollo günüdür!
Barselona’nın reina tarzı gece kulüpleri port olympique‘dedir (sarı hatta barceloneta’dan bir durak sonra) kulüplerin çoğu az çok aynı. Carpe diem lounge club’ı enteresan dekorasyonu için tavsiye edebilirim. Farklı olarak sıcaktan bunalırsanız içinde buzdan sagrada familia olan icebarcelona var. Sıfırın altında sıcaklığa girerken size mont ve eldiven veriyorlar, içkinizi buz bir bardaktan içiyorsunuz ve müzik fena değil, ama turistik bir yer olduğunu unutmayın.

YEME – İÇME
Barcelona’da yeme-içme denilince akla gelenler yenecekler, Tapas ve Paella.. Tapas meze anlamına geliyor bildiğim kadarıyla.. Çeşit çeşit mezeleri var. Patateas Bravas en popülerlerinden, Sarımsaklı domates sosuyla servis edilen küp patates kızartması. Gamblas al ajillo, Sarımsak soslu karides.
İçecek olarak ise Sangria. İki türü var. Cava Sangria ve Wine Sangria. Cava daha şampanya gibi, wine ise şarap ile yapılanı.. Ben wine sangria’yı daha çok beğendim. Belki de Türkiye’de ilk denediğim ve bildiğim alıştığım o olduğu için olabilir :)
Biz listede ki restaurantlardan birini ararken, insanlara sormaya başladık nerededir diye. Sonra biri Tapas mı yemek istiyorsunuz ded.. Evet! dedik :) O zaman yerel insanların gittiği bir yer var oraya gitmek ister misiniz dedi. Tabi olur dedik hemen :) Placa de Catalunya üzerinde yemek yiyebileceğiniz bir sürü restaurant var, burası da o yolun üzerinde.. La Bodegueta.. Öncesinde listede ki yerleri ararken sorduğumuz kimse bilmezken, burayı her sorduğumuz bizi yönlendirdi, şu kadar daha gideceksiniz vs diye tarif ettiler.. Memnun kaldık tavsiye ederiz :)
Taller de Tapas, Son akşam yemeğimizi yediğimiz yer :) Yine Placa de Catalunya’da.. Barcelona Barcelona filminin de çekildiği yerlerden biri.. Baya popüler bir mekanmış aslında, bilmeden oturduk ama sevdik :)
Buradan sonrası yine öneriler..
Les Quinze Nitz! La Rambla’yı kesen sokaklardan birinden Placa Reila isimli sempatik meydana çıkılıyor. Burası mutlaka Paella yiyeceğin yer!
La Champagneria! Tabelası bile yok. Dışarıdan tam bir hangar. Cava içmeden, hatta almadan dönme! Sadece gündüz satılıyor.
Cal Rep! Bara oturup yemeklerin yapılışını canlı canlı izle.
Bilbao Berria! La Rambla civarında ancak bir paralel caddede. Tapas cenneti, öğle yemeği için ideal.
Lolita Bakery! Casa Milla’nın olduğu sokakta. Pasta ye:)
Almenditos! Portal del Angel üzerindeki tatlıcılarda olan bir tatlı, denemeli.. Ben yemedim, denk gelmedi yani ondan yorum yapamıyorum :/
Wok to Walk! Noodle seviyorsan uğra!
Jaica! Barcelonette bölgesi için tapas barı.
La Boqueria! Açık meyve sebze pazarı. Harika bir yer. Taze sıkılmış meyve suyu içebilirsin.

CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder