Cilt Bakımı Hakkında ve Kullandığım Ürünler

fashionbysiu.com



İstek yazılardan gidiyoruz.. Daha önce formspring'de de benzer bir istek gelmişti.. Cilt bakımı için nereye gidiyorum, cilt bakımı hakkında bilgi ve kullandığım ürünler.. Ve düğün öncesi nasıl bir bakım uygulattığım..

Cilt bakımı için Florya'da Op. Dr. A. Sina Mengi'ye emanet ediyorum kendimi :)

Detaylı bilgi için web sitesine bakabilirsiniz..

Neler yaptık, nasıl başladık..

fashionbysiu.com



İlk önce cildiniz analiz ediliyor.. Mesela benim cildim hassas..


fashionbysiu.com

Daha sonra cildiniz temizleme sütüyle temizleniyor..

fashionbysiu.com


İnce granürlü peeling uygulandı ve ardından buhar uygulandı..
Benim cildim hassas olduğu için ve astımım olduğu için 5-10 dk kadar uygulandı..

fashionbysiu.com

Komedon (siyah nokta) ve akne temizliği yapıldı ve ardından açılan gözenekleri sıkılaştırmak için tonik uygulandı..

fashionbysiu.com


Ardından en zevkli kısım : masaj yapıldı :)

fashionbysiu.com


Cildi nemlendirmek ve renk tonunu dengelemek için 20 dk'lık nem maskesi yapıldı

fashionbysiu.com


M
aske sonrası cilt tipine uygun nemlendirici gözaltı kremi ve mevsimden dolayı güneş kremi uygulanarak bakım tamamlandı.



Birde kullandığım ürünleri soranlar oldu.. İşte cevaplar.. Benim cildim yağlı ve problemli bir cilt bu yüzden sadece cilt doktorumun verdiği ürünleri kullanıyorum..


fashionbysiu.com

La Roche Posay Effaclar yıkama jelim.. Bunu sabah akşam kullanıyorum..
La Roche Posay Effaclar K kremimim.. Bunu sadece sabahları yüzümü yıkadıktan sonra kullanıyorum..
Exfoliac Lotion ise akşamları yüzümü yıkadıktan sonra..

Göz makyajım için ise ilk önceleri sephora markalı ürünleri kullanıyordum bitince ve bende almayı durmadan unutunca kuzenimin tavsiyesiyle bir market alışverişinde Neutrogena aldım..
Henüz çok yeni yorum yapamayacağım :) Ama sephora kadar yağlı yağlı değil :)


CONVERSATION

25 yorum:

  1. Ohh bakımı sen yaptırdın ben ferahladım valla :P

    YanıtlaSil
  2. dün bende eczanede la rocha posay effaclar'a baktım eczacı tester verdi.jel bana daha önce kullandıklarıma göre daha sulu geldi yoğun değildi yani.çok memnun kalacağımı belirtti bakalım tester bitene kadar fikrim ne olacak. Ayrıca effaclar K'nın farkı nedir sıla'cım?

    YanıtlaSil
  3. Modaerator, :)) haha deli

    Üfürükten Prenses, :))) düğün sonrası hiç gitmedim fotolara bakınca gitmiş kadar oldum :))

    Modapark, Farkı nedir hiç bilmiyorum cnm.. ben doktorun söylediklerine göre alıp kullanıyorum.. :) Bilgisizim bu konuda :)

    YanıtlaSil
  4. Neutrogena goz makyaj temizleyiciyi cok merak ediyorum :) benim Nars bitmek uzere de.. :)

    YanıtlaSil
  5. huhuuu.. ben de yorum yazmalıyım: ÇÜNKÜ....
    LA roche nin güneş koruma faktörünü (50 faktör) yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum ve piyasadaki en etkili güneş kremi bence. su gibi bişey ve cildiniz özellikle yağlıysa kesinlikle mükemmel, soğuk kış günleri hariç kullanıyorum. ayrıca göz altı kremini ve günlük nemlendirricisini de kullanıyorum. göz altı için harika etkilerini gördüm, yaşım büyük değil ancak, zamanında yoğun iş hayatından ve güneşten oluşan çizgiler ve morluk, çöküntüyü gözle görülür biçimde düzellti diyebilirim. Ve bu markayı tek geçerim :)
    sevgilerr...

    YanıtlaSil
  6. la roche-posay gerçekten çok iyi. hassas ciltlere zarar vermeden etkili bakım yapıyor.

    YanıtlaSil
  7. "güzelliğimize güzellik katalım" olabilirdi postun başlığı :) la rocha posay ürünlerindn hiç memnun değilim ben bu arada,en son aldığım ürünün hiçbi etkisi yok cildime,tabi her cilt tipi aynı olacak die bişi yok : )
    Çok öpeeim Siu'mu,çok mutlu oldum görünce postunu : )

    YanıtlaSil
  8. cnmm bende floryadayım ve bu paylasımın cok hosuma gıttı hıc memnun kalamıyorum yapılan cılt bakımlarından burayada bır ugramak ıstedım:)

    www.swiftasdesire.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Adsız8/04/2010

    merhaba siu, sakıncası yoksa cilt bakımının fiyatını söyleyebilirmisin?:) PLN

    YanıtlaSil
  10. aynen üfürükten prenses gibi fotolara bakarken bile bi rahatlama geldi bana da:)) benim de cildim hassas ve tepkili(alerjik) olduğu için tüm cilt ürünlerim makyaj temizleme jelim dahil la roche. çok memnunum effaclar k'nın esprisi siyah noktalar ve sivilcelerin giderilmesi diye biliyorum. diğeri de normal nemlendirici. bende sivilce yok ama yanaklarımda kızarıklıklar var o yüzden rosaliac serisini kullanıyorum.
    öptüm siuuuu;)

    YanıtlaSil
  11. Adsız8/04/2010

    sana çok önemli bişi soracağım. şimdi şöyle cilt bakımı tamam da makyajda yüzünün parlamaması için ne yapıyorsun. föndöten pudra ya da yağ emici bir baz ne kullanıyorsun? ben ne kullanırsam kullanayım 1 saat içinde alnım vıcık vıcık yağ oluyor:( rezalet:)

    YanıtlaSil
  12. Harika paylaşım, karşıda olsam aynı yere giderdim çok hijyenik. Bu taraftta hala böyle bir klinik bulamadım:(

    YanıtlaSil
  13. Hello Kitty, Nars kullanmadım cnm ama sephora kullandıysan onunla karşılaştırabilirim :)

    Burcu Küçükturan, Daha da sık bekleriz :))
    Güneş kremini kullanmamıştım mesela.. Ohoo sen gerçi bir sürü ürününü denemişsin.. tavsiyelerini dikkate alıcam :)

    Moda Çıkmazı, Ben memnunum :)

    benimadımayşegül, Hahah :)) Tabiki mesela demekki benim cildime göre de tonik açısından etkili olmayacaktı ki dr başka ürün verdi.. Her cilt farklıdır..

    Hande, Aa süper o zaman :) Benim için cilt bakımında önemli olan doğru yapılmadığı zaman ertesi gün sivilce basması.. Burada bunu yaşamadım o yüzden şiddetle tavsiye ediyorum :)

    Pln, Merhaba.. Ben düğün öncesi gittim buraya ve ilk seferimdi o yüzden hatırlamıyorum o dönemdeki bir çok şeyi hatırlamadığım gibi :) Ama telefon numarasından arayıp sorabilirsiniz..

    Pınar, Süpersin cnm. Aydınlatmış oldun bizide.. :)

    Adsız, Ben hep pudra kullanıyorum ama cilt tipim çok yağlı olduğundan eğer sabah makyaj yapıp akşama kadar onunla kalacaksam kötü oluyor tabiki..

    Lucy, :)) Hadi ya.. Hijyen çok önemli o konuda haklısın..

    YanıtlaSil
  14. Siucum ürünler bölümü çok iyi oldu benim de cildim bu ara yağlandı, bu tarz bir şeyler kullanmam gerekecek sanırım. Yine cilt bakımı yaptırdığım yere de danışacağım. Neutrogena makyaj temizleyiciden ben de kullanmıştım bir ara ama o bile bana yağlı geldi. Sonra L'oreal ve Diadermine'in göz makyaj temizleyicilerini kullandım daha çok sevdim, su gibiler. O yaplı hisse hiç dayanamıyorum ben :/

    YanıtlaSil
  15. Alışveriş Cini, özellikle yaz aylarında korkunççç oluyor cilt.. bu arada makyaj temizleme önerini de dikkate alıcam :)

    YanıtlaSil
  16. nagihan8/08/2010

    çok rahatlatıcı süperr

    YanıtlaSil
  17. Siucum anadolu yakasında bir kaç yerle görüşeceğim cilt bakımı için. Sen ne kadar ödüyorsun bir seans için? Karşılaştırmak adına iyi olur bu bilgi

    YanıtlaSil
  18. nagihan, Hem de nasıl :)

    Lucy, Ben buraya ilk defa gittim dediğim gibi tam da düğün öncesi dönemde gittim ve şuan hatırlamıyorum.. Daha önceden gittiğim yer de ise paket satın alıyordum 5li fln 3-4 bakım parasına 5 li paket alıyordum o zaman daha ekonomik oluyordu buraya ilk defa gittiğim için tek seans denedim.. birde annemde bir şeyler yaptırdı o yüzden fiyat konusunda emin değilim..

    YanıtlaSil
  19. Merhaba çok alakasız olcak ama ben bişey sormak istiyorum şu kolundaki kırmızı bilekliği nerden aldın ya çok güzel bende istiyorum ama bi türlü bulamıyorum nerden aldığını ve ne kadara aldığını söylersen çok sevinirim şimdiden teşekkürler... :)

    YanıtlaSil
  20. Merhaba çok alakasız olcak ama ben bişey sormak istiyorum şu kolundaki kırmızı bilekliği nerden aldın ya çok güzel bende istiyorum ama bi türlü bulamıyorum nerden aldığını ve ne kadara aldığını söylersen çok sevinirim şimdiden teşekkürler... :)

    YanıtlaSil
  21. Merhaba Pelin,

    Benim kolumdaki bileklikte altından S harfi ve üzerinde de minicik bir pırlanta var, markası Kısmet. Bana hediye ama.. eğer ilgileniyorsan bana mail atarsan seni indirimli alabilmen için yönlendiririm :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  22. öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim zaten markasının kısmet olduğunu tahmin etmiştim :) çünkü çok tatlı duruyo birazdaha bu tür bilekliklere bakmak istiyorum ama bulamazsam sana yorum bölümünden ulaştığımda beni o zaman da yönlendirirsin dimi :)

    YanıtlaSil
  23. Pelin, tabiki seve seve :)

    YanıtlaSil
  24. Çooook teşekkür ederim çok tatlısın :)

    YanıtlaSil