Misk Nail Spa Kaleminden! Tırnak Etleri Kesilmeli mi Yoksa İttirmeli mi?



MANİKÜR-PEDİKÜRDE HANGİSİ TERCIH EDILMELI?
TIRNAK ETLERİ KESİLMELİ Mİ YOKSA İTTİRMELİ Mİ?
İlk yazımda biz Türk kadınlarının kafasını karıştıran bir soruyu yanıtlayarak başlamak istedim.
Manikür-pedikür denince aklımıza gelen, tırnak etlerinin makas veya pensle kesilerek yapılan el ve ayak bakımı gelir. Halbuki Amerikalı yada Avrupalı bir bayana sorsanız onların manikür-pedikür olarak bildiği ise daha farklı bir işlemdir.
Yurtdışında uygulanan ve ülkemizde de yeni yeni uygulanmaya başlanan ittirmeli yöntem nasıl olmalı?
Tırnak etleri (yani kütiküller ki bunlar ölü deridir) tırnak eti çıkarıcı bir ürün sürüldükten sonra geriye doğru ittirilir. Tırnak yüzeyindeki ölü deri tabakası da yüzeyden temizlenir. Kütiküllerden gerekli kısımlar pensle alınır. Ve sonra da istediğiniz peeling, maske , krem ve oje… (Bakınız resimlere)
Yani ittirmeli manikürde, kütikül kesilerek alınmaz. Bu nedeni ise, kütikül bir bariyer gibi tırnağın doğduğu yer olan matriksi mikrop ve bakterilerden korur,
Türk kadınları ise bu kütikül denen ölü deriyi aldırdıklarından bu deriler belirli bir süre sonra tekrar uzayarak ve sertleşerek çıkar. Bunu anlamak içinse, cilt dediğimiz organımızı tanımamız lazım.
Cildimiz 3 tabakadan meydana gelir. En alt tabakadan üste doğru cilt hücreleri yaşamlarını yitirerek cildimizden ayrılırlar. Yani cildimizin en üst tabakasında bulunan tamamen keratinleşmiş Stratum Kornea tabakası ölü deridir. Buna kütiküllerdeki, ayak topuk törpüsü yaptırdığımız çıkan ölü deriler, hamama gittiğimizde kese yaptırdığımızda çıkan deri hücreleri dahildir.
Cilt üst tabakasını kaybettiğinde alarm durumuna geçer ve alt tabakada deri hücresi üretmeye başlar ve yukarı daha fazla kalınlaşmış olarak deri çıkartır.
Kısaca pensle manikür yapılmaya alışmış el yine ölü derilerinden arınmak ister. Bu uygulamanın da hijyen şartlarının tam olduğu, 100% sterilize edilmiş aletlerle, uzman kişilerce yapılmalıdır. Benim genç jenerasyona tavsiyemi el ve ayak bakımlarını ittirmeli yöntemle yaptırmaları.
Ama sonuçta seçim sizin. Kendinizi, ellerinizi ve ayaklarınızı nasıl mutlu hissediyorsanız, o şekilde yaptırmanız en önemlisi.
Aşağıda Klasik Manikür ve Essie oje uygulamasını bulabilirsiniz.Biz bu kış gününde ??!? neşeli birşeyler uyguladık.
Çılgın olanlara!!!
Sağlıcakla Kalın!
Misk




CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder