Misk Nail Spa Kaleminden; Ayakları Sandalet Mevsimine Hazırlama



Bir türlü gelmeyen bahar sonunda bir geldi pir geldi. Tabi bütün kış ayakkabıların, çorapların içine sakladığımız ayaklarımıza ilgi gösterme vakti de geldi.
En sevdiğiniz açık ayakkabınızı giymeden önce iyi bir pedikür yaptırmanın tam zamanı. Ama kendim yaparım diyorsanız, size Misk’ten birkaç ipucu:

  • İşe sertleşmiş ayakları kendine getirmekle başlayın. Birkaç damla zeytinyağı damlattığınız ılık süt banyosuna soktuğunuz ayaklarınızı 15-20 dakika dinlendirin. Sütün içindeki laktik asit sertleşmiş ölü derilerin çözülmesine, zeytinyağı ise nemlendirmeye yarar. (Misk’te sütlü el&ayak banyosunu Lavanta Mani&Pedi servisinde sunuyoruz)
  • Duşa yada banyoya girmeden önce en sevdiğiniz “peeling”inizi ayaklarınıza sürün ve iyice ovalayın. Duştan çıkmadan önce de aynı işlemi tekrarlayın. Bunun için ince dokulu topuk törpüsünü de tercih edebilirsiniz.
  • Yüz kreminizi sürdüğünüz gibi her akşam yatmadan önce ayak kreminizi de sürmeyi alışkanlık haline getirin. Yoğun bir ayak kreminin mümkünse çorap giyerek tüm gece ayaklarınızdaki etkisini artırabilirsiniz.
  • İyi bir tırnak eti yağı kullanın. Benim favorim Essie’nin “Cuticle Pen” ürünü. Pratik , kolay kullanımlı, jelimsi kıvamıyla yağlı his bırakmayan harika bir ürün. Günlük bakımınızda tırnak ve tırnak etini beslemek için masajla uygulayınız.
  • Pedikürlü ayakta ojenizin üstüne sürdüğünüz kütikül yağı ojenin esnekliğini korumasını sağlar böylelikle ojenin tırnaktan çabuk çıkmasına engel olur.
  • Ve son olarak açık ayakkabılarınızla hangi renk ojeyi kombinlemek istiyorsanız , dikkatlice kutiküllere değdirmeden sürün.

Ama “Bütün bunlarla uğraşamam, kendimi profesyonel ellere teslim etmek
istiyorum diyorsanız da, biz herzaman burdayız.
Sevgiler
Misk 

CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder