Hamilelik Şekeri - Şeker Yükleme Testi


Hamilelikle ilgili çok yazı beklediğinizi söylediniz.. ilgisini çekmeyeceklere şimdiden kusura bakmayın diyelim o zaman :((
Öncelikle hamilelik şekeri nedir? Hamileyi nasıl etkiler vs gibi sorular için sizi gebelik.org sitesine yönlendiriyorum.. Detaylı olarak açıklamalar orada var.. Direk link için tık tık..

Ben geçen hafta yaptırdım. Hastaneye gitmeden önce beni ne bekliyor çok merak ediyordum açıkcası. Hemen twitter’dan yazarak hamişlerden bilgi istedim :)
Kan alınacak mı? Nasıl bir şey içirecekler vs en merak ettiklerimdi..
Korkulacak bir şey değilmiş :) // Bir önceki gece beni bir korku basmıştı da :)

Sabah aç karna hastaneye gittik.. Önce kanımı aldılar. Sonra glikozlu bir içecek hazırlıyorlar size. Bu anladığım kadarıyla her hastane ve doktorda farklı olabiliyormuş. Bir gün önce twitterda sorduğumda bazıları fantaya benzer bir içecek dedi, bazıları çok şekerli o yüzden yanına limon al vs dedi. Böylece farklı farklı olduğunu çözmüş oldum :)
Benim doktorum da Bahçelievler Medical Park’ta olduğu için testler için de oraya gidiyorum.
Orada verilen içecek gayet limonata kıvamında bir içecekti. Yanında kek olsa limonata diye içebilirsiniz yani :)
O yüzden içerken çok zorlanmadım açıkcası :))

Kan aldıktan sonra 10-15 dk içinde içeceğinizi içmenizi istiyorlar. Sonra da 50 dk sonra 2. kez kan alıyorlar ve değerleri karşılaştırıyorlar.
Benim normal çıktı çok şükür..
Ama hastaneye giderken beni neler bekliyor çok merak ediyordum, o yüzden test yaptıracaklara da yardımı olur diye düşündüm..



CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder