Ne Var Ne Yok?


Burada havalar gayet güzel.. gördüğünüz gibi diyebilirim hatta :) Ki bu aralar soğuk zamanları deniyor.. Zaman ilerledikçe zor günler gelecek demek ki hava açısından :)

Her gün buraya biraz daha alışıyoruz.. Normal olan da bu zaten sanırım.. :) Hormonlar da düzene giriyor, ya yeni düzene alışıyor ya ben onlara alışıyorum..

En azından evde bir düzen kuruyoruz, dışarı çıkarsak nerelere gidilebileceğini biliyoruz.. Yalnız amerika gerçekten de bir alışveriş cenneti ben henüz bu cennetin tüm nimetlerinden faydalanmadım, zaten hakkımı da minnoştan yana kullanmak gibi bir düşüncem var :) Bir de tabi bavul limiti var! Ekstra bagaj ödemesiyle tanışacağız gibi geliyor ama :)))

Arabasız bir hayatın burada zor olduğunu söylemişlerdi. Şımarıklık olarak düşünmüştük. Ama gerçekten de hayat o şekilde ilerliyor. Bir kere Türkiye’de olduğu gibi sokağa çıkayım bakkala markete yürüyüp hava alayım gibi bir durum yok. Her yer birbirine çok uzak. Biz site içinde bol bol yürüyoruz, ama site içinde çöp atmaya bile arabayla gelenleri görünce şaşırıyoruz. Sitenin dışına çıkınca, en yakın markete yürümek istersen 2km yürüyorsun. Dönüşü de hesaba katmalıyız tabi.. :)

Acaba biz mi sapa bir yerdeyiz dedik, ama hayır genel olarak buralar bu şekilde :)
Downtown denilen şehir merkezine gitmek istersen toplu taşıma için otobüse önce o 2 km’lik yürüyüşü yapman gerekiyor, ardından bir kaç aktarma gerekiyormuş. Denemedik bile :) Taksiyle giden birinden duyduk ama 60 $ ödemişler. Bunun geri dönüşünü de düşününce zaten araba kiralama ile aynı paraya geliyor :)

Bizim şanslı olduğumuz nokta burada tanıdıklarımızın olması, haftada bir markete gidebilmek, bolca stok yapabilmek. :) Onun dışında da bir yere gitmemiz gerektiğinde onlarla gidebiliyor olmak. O yüzden araba kiralamadık , en azından henüz..
Çok bilgili değilim, ama buraya dair sormak istedikleriniz olursa buradayım :)




CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder