Alkali Su Hakkında



Bugün instagramda alkali su bardağımızı paylaşınca bu konuda sorular almaya başladım. Önce alkali su hakkında biraz bilgi vereyim.

Yaşam boyu tükettiğimiz gıdaların, vücudumuzun ihtiyacı olan enerjiye dönüşmesi ‘oksidasyon’ ile olur. Ancak aldığımız gıdaları enerjiye dönüştüren bu oksidasyon süreci sonrasında asidik atıklar ortaya çıkar. Vücudumuz, bu atıkların büyük bir bölümünü, idrar ve terleme yoluyla atar fakat tamamından kurtulamaz. Atılamayan asidik atıklar, zaman geçtikçe vücudumuzun bazı bölgelerinde birikmeye başlar. Örneğin, Kolestrol, yağ asitleri, ürik asit, böbrek taşları, üre, sülfat ve fosforlar bu birikimin sonucudur. Sonuçta, vücudumuzda biriken bu atıklar, hem hızlı yaşlanmaya hem de yaşlılığa bağlı pek çok dejeneratif hastalığın başlamasına neden olur.
Uzun süre genç kalmak ve hastalıklardan korunmak için, asidik atıkları nötralize ederek onların vücuttan atılmalarını sağlamak gerekir. Bunun da en güvenli ve kolay yolu alkali su içmektir.

Günlük hayatımızda dışarıda su alırken şişelerin etiketine bakıp mesela pH değeri 8′in altında olanları tercih etmemek gerekiyor diye biliyorum. Ki bu durumda zaten 1 ya da 2 marka kalıyor içilebilecek. Ve ben mesela hiç tahmin etmediğim bir markanın en yüksek pH değerine sahip olduğunu görünce şaşırmıştım. Sırma idi sanırım..

Alkali su cihazları biraz maliyetli cihazlar olduğundan herkes evinde kullanmak için uygun bulamayabilir ancak, buna alternatif olarak taşınabilir alkali su bardağı da kullanabilirsiniz. Tabi bununla yemek vs için yeterli su yapamazsınız belki ama en azından çocuğunuzun içtiği suyu alkali yapabilirsiniz.

Bu ürüne demogrup.com ‘dan ulaşabilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.


CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder