TED Rönesans Koleji


Anne ve babaları çocuklarının gelişimi ile ilgili olarak en çok tedirgin eden sanırım eğitimleri oluyor. En azından bizim gündemimizde olan bir konu -ki Lily daha 2 yaşında! -
Son anda karar vermek biliyorum imkansız olacak, ufak ufak notlar alıyorum bende aklıma.
Derken TED Rönesans Kolejinden bir davet geldi, okulun tanıtımı için.. Zamanı gelene kadar ne kadar okul gezsem o kadar karşılaştırma şansım olur dedim düştüm yollara..
Tek kelime ile söylemem gerekirse, BÜYÜLENDİM!
Gerçekten müthiş bir kompleks yapılmış. Her detay düşünülmüş. Hatta kim dedi hatırlamıyorum ama gruptan biri okulda çocuğumuza bu standartı verirsek evde napıcaz dedi :)



TED yani Türk Eğitim Derneği 1928 yılında M. Kemal Atatürk önderliğinde kurulmuş ve temel amacı, Türk Eğitim Sistemine katkıda bulunmak olan bir sivil toplum örgütü.
Bu zamana dek 25 okula ulaşmış olan TED, önümüzdeki yıl 6 okul daha açarak toplam sayısı 31 okula çıkarmayı hedefliyor. Bu yeni 6 okuldan biri TED Rönesans.
Özellikle Ankaralılar için TED dediğinizde bir çok şey canlanması mümkündür. Çünkü TED Ankara’da gerek eğitimi gerek misyonu açısından çok farklı bir yerdedir.
TED de sistem nasıl diye soracak olursanız, TED bir dernek. Okullar için belirlemiş oldukları temel ilkeler, vizyon ve misyon var. Öğretmen seçiminden, haftalık ders işleyiş planlarına, herşey Türk Eğitim Derneği yönlendirmesi ve kontrolü ile gerçekleşiyor. Her bir okulun ise farklı yatırımcıları var diyebiliriz. Kısacası TED şemsiyesi altında Rönesans Eğitim Vakfı dokunuşları ile şekillenen bir okul olmuş TED Rönesans Koleji.


Okulu bize Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Jale Ilıcak, TED Rönesans Koleji Kurucu Temsilcisi Süha Günel ve TED Rönesans Koleji Kurucu Müdürü İpek Ak tanıttı. Aklımıza takılan her soruya içtenlikle cevap verip her detayı ince ince anlattılar. Ev sahipleri olarak içlerindeki heyecan fazlasıyla belli oluyordu. Bu heyecan ise bize bile gaza getirdi diyebiliriz :) İşlerini o kadar severek yapan insanlar ile tanışma fırsatı yakalamış olmak ise şahane!
Okul öncelikle dev bir kompleks, her türlü detay düşünülmüş. Anasınıfları muhteşem. Ki Lily ilk başta bir ortama ısınmakta zorluk çeken bir çocuk olmasına rağmen sınıfı görünce gitti oturdu ve bana el salladı :) Bozulmadım değil! Ve tabiri caizse kazıyarak oradan çıkardık :)
Bu sene 6. sınıfa kadar kayıt alacak. Lise grubu kayıda açık olmayacak. Öyle dışarıdan gelip 1 sene TED’de okuyup TED mezunu olarak dolanmak mümkün olmayacak yani :) En erken mezunlarını 6. sınıfları mezun olunca verecekler. Kar etmek ilk hedefleri değil, hatta böyle bir hedefleri de olmadığı için İstanbul’da bir çok okula göre fiyatları uygun kalıyor. Sadece düz bir binada olan okullar ve bu kompleks karşılaştırıldığında gözünüz kapalı güveneceğiniz bir kurum ortaya çıkıyor.
Deniz manzaralı labaratuarlar ve kütüphane, dev bir spor kompleksi, açık havada ama aslında 5. katın çatısında basketbol oynayacak olmak ilk anda gözüme çarpanlar. Benim evime 50 km kadar uzaklıkta olmasına rağmen aklımda yine de tilkiler dolanmadı dersem yalan olur.
Şahsi fikrim, lokasyon olarak benim ilgi alanımda olmamasına; yaş olarak Lily’nin ilgi alanında olmamasına rağmen bu okul muhteşem. Lily için bile çok istedim.
Eğer sizin kriterlerinize uysunsa görmeden karar vermeyin derim! Ki ilk sene giriş nispeten kolay olacak. Sonrasında zaten herhangi bir TED Kolejine girmek de çok zor.
Okul hakkında detaylı bilgi için, http://www.tedronesans.com/

CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder