Cheetos, Anne Bloggerlar ile Buluştu



Geçenlerde belki de en çok eğlendiğim eventlerden birine katıldım. PepsiCo Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Didem Şinik ve PepsiCo Yiyecek Çocuk ve Tatlı Kategorisi Pazarlama Müdürü Gizem Turan’ın ev sahipliğinde Ayşe Arman’ın da keyifli sohbetiyle Ortaköy Banyan’da gerçekleşen bir davet oldu. Bizlere hem PepsiCo’nun genel şirketi ve markaları hakkında bilgiler verdiler, hem de şirket hedefleri politikaları hakkında izledikleri yolu ve hedeflerini aktardılar. Bizi asıl etkileyen ama sanırım Cheetos’un GAP bölgesindeki çocuklar için 10 yıldır yaptıkları oldu.




Toplam 8 ilde 11 adet GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi bulunmaktadır. Merkezlerde 2003 yılından bu yana 28.500’den fazla çocuğa sosyal, kültürel, sportif ve eğitimsel alanda destek verilmiştir.
Peki bu Çocuk Gelişim Merkezlerinde neler yapılıyor? Bu kısmı onların ağızlarından çıktığı şekilde paylaşıyorum sizinle..
GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri ile eğitim hayatlarına destek olduğumuz çocuklarımız farklı bakış açılarına sahip olabiliyor ve çok yönlü düşünebiliyorlar. Kendi hayatlarında alacakları kararlarda çok daha bilinçli seçimler yapabiliyorlar. Onların boş zamanlarını çok daha yararlı aktivitelerle doldurup çok daha fazla konuda bilgi sahibi olmalarını sağlıyoruz. Tüm bunların yanında destek eğitimlerimizle de çocuklarımızın okullarında da çok daha başarılı olmaları yönünde onlara destek veriyoruz.
Merkezlerimizde yapılanlardan önce ilk adım olarak çocuklarımızı bu merkezlere çekmek konusunda da yoğun çalışmalar yapıyoruz. PepsiCo Türkiye olarak GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın işbirliği, Türkiye Kalkınma Vakfı’nın da lojistik desteği ile doğru kişilerle işbirliği kuruyor, bölgenin ihtiyaçlarını yerinde saptıyor ve çocuklarımızın isteklerine en doğru karşılığı verebiliyoruz.
Çocuklarımızın, özellikle de kız çocuklarımızın merkezlerimize gelmesine ön yargıyla yaklaşan ailelere de özel bir ilgi gösteriyor ve ikna çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Ailelerle birebir görüşmeler yapıyoruz. Onlara maddi olanaksızlıklar düşüncesiyle çocuklarının geleceklerini kadere teslim etmemelerini ve bizlere güvenmelerini söylüyoruz.
GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri ile okul çağı ve okul öncesi çocukların ders çalışabilecekleri, sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlerden yararlanabilecekleri ortamlar yaratmak, çocukların zihinsel, duygusal, kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek ve ailelerinin bilinçlendirilmesine katkıda bulunarak daha sağlıklı bir toplumun ilk adımlarını atmak, en öncelikli amaçlar arasında yer alıyor.
GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri ile pek çok hedefi gerçekleştirmeye odaklanıyoruz. Çocuklara çok çocuklu aile ortamında görmekte zorlanabilecekleri bireysel ilgiyi göstermek, çocukların gelişimlerinin izlenmesi konusunda ailelere danışmanlık hizmeti vermek ve onları çocuklara destek olabilecekleri şekilde yönlendirmek en öncelikli hedefler olarak sıralanıyor.
Çocuklar arasında iletişimi sağlayarak sosyalleşmelerine destek olmak, okul öğretmenleri ile birebir ilişki kurarak çocukların ders çalışma alışkanlıklarının gelişimi konusunda iş birliği sağlamak ve çocukların yetenek ve ilgi alanlarını gözlemleyerek gelecekteki mesleklerinin seçimini yapmaları için yönlendirmelerde bulunmak da yine GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri’nin hedefleri arasında yer alıyor.
Bunların yanı sıra çocukları çeşitli sportif, sosyal ve kültürel aktivitelere yönlendirerek boş zamanlarını değerlendirmelerini; sosyal, duygusal, kişisel ve bilişsel gelişimlerini destekleyici eğitim araç ve gereçlerinden yararlanmalarını sağlamak ve bilgisayar kursu, yabancı dil eğitimi gibi çocukların okulda faydalanamadıkları bazı ek eğitim olanakları yaratarak çocukların gelişimlerini desteklemek amaçlanıyor.Tüm merkezlerimizde öğrencilerimiz, Türkçe, Matematik, İngilizce Bilgisayar, Sosyal Bilgiler, Etüt ve SBS çalışmaları gibi derslerden faydalanabiliyor.
Sosyal faaliyetler kısmında ise bölgeden bölgeye farklılık göstermekle beraber, satranç, resim, müzik (bağlama keman, ritm, gitar kursları), şiir okuma, tiyatro-drama, fotoğrafçılık, modern danslar, folklor, el sanatları, ebru, makrame, giyim teknolojisi, izcilik, PDR, masa tenisi, futbol, voleybol, basketbol, badminton, tekvando, rehberlik hizmeti ve sağlık eğitimleri dersleri veriliyor.

Bizim ilk sorduğumuz markalar böyle organizasyonları duyurmak için sabırsızlanırlar, sizler neden duyurular yapmıyorsunuz oldu. Markanın söylediği ise, buna ayırılacak kaynak ile yeni gelişim merkezleri için yatırımlar yapıldığı ya da mevcut merkezlerin iyileştirilmesi için çalışmalar yapıldığı.. Bu da ayrıca bir tebrik hakediyor bence..
Tabi bir de başka neler yapıyorlar merak ettik çünkü belli ki bu kadarla yetinecek bir marka ile karşı karşıya değildik :)
Bu noktada da karşımıza, Türkiye’de atletizm alanında çocuklara yönelik olarak düzenlenen en geniş kapsamlı spor etkinliği olan ‘İstanbul’un En Hızlısı’ koşu yarışmasının sponsorluğunu çıktı. “10. Cheetos İstanbul’un En Hızlısı” yarışmasına katılan binlerce öğrenci, hayatlarında spora önemli bir yer açıyor. Bu yılki etkinliğe İstanbul’un 31 ilçesinden 1384 okuldan 10-14 yaş aralığında 90 bini aşkın genç ve çocuk katılmış. Elemeler sonrası 5 ayrı yaş kategorisinde, 60 metre, 80 metre ve 100 metre olmak üzere üç farklı klasmanda, kız ve erkek toplam 240 genç, şampiyonluk ipini göğüslemek için yarışmış.
4 Haziran’da gerçekleşen geleceğin şampiyonu 240 çocuk sporcunun yarıştığı finallerde, 5 ayrı yaş kategorisinde 10 birinci belli olmuş. Cheetos’un sponsorluğunda yapılan yarışlar, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği, Türkiye Atletizm Federasyonu destekleriyle ENKA Sadi Gülçelik Atletizm pistinde gerçekleştirilmiş.
Bu yarışma sponsorluğu ile birlikte Chester karakteri çocukları eğlenceyle birlikte spora da teşvik ediyor. Chester aslen bir çita. Ve biliyorsunuz ki çita en hızlı koşan hayvan olarak biliniyor. Bu yüzden İstanbul’un en hızlısı projesi bizim kimliğimizi tam anlamı ile ifade ediyor diyor marka.

Sonrasında Cheetos “Eğlence Üssü” projesinin jürisi olan Ayşe Arman da bizlere katıldı. Ve müthiş eğlenceli bir sohbet başladı. Marka işbirliği ve Alya ile yaptıkları muzurlukları kahkalarla dinledik.
Cheetos’un “En Eğlenceli Fikirler” yarışmasına katılan çocuklar, akıl dolu eğlenceli afacanlık fikirlerini www.cheetos.com.tr  internet sitesinden paylaşıyorlar. Ön elemeden geçen hikayeler usta çizerlerin elinde bir çizgi hikayeye dönüşüyor ve bu hikayeler arasından Ayşe Arman ve kızı Alya tarafından her haftanın birincileri belirleniyor. En eğlenceli hikayeler her hafta Ipad Mini kazandırıyor.

Ayşe Arman’ın bizler için hazırladığı sorular ile keyiflenen sohbet sonrasında dağıldık. Tam bir cips tutkunu olarak markayı daha yakından tanımak ve aslında içeriğini hiç bilmediğim bir ürün hakkında yapılış aşamalarını bilmek nispeten içimi rahatlattı. Bu güzel etkinlik için Cheetos ekibine teşekkür ederiz.



CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder