Amerikada Doğum Hoşgeldin Su

Her paylaşım bambaşka bir hikaye.. hepsinde ayrı ayrı hem gülüyorum hem ağlıyorum :) 
Şule'nin aynı zamanda Amerika'da Doğum konusunda çok güzel bilgiler içeren bir blogu da var. 
Linkini aşağı ekliyorum.. Keyifli okumalar.. ve teşekkürler Şule.. 
4 Haziran 2014 saat sabah 5’i gecerken su ve nisan belirtileriyle uykumdan uyandim. Okudugum blog ve yazilardan bugunun o beklenen gun oldugunu hemen anladim. Annemi uyandirdim. Once uzerimi degistirdim ve bu durumun tekrar teyidini yapmak icin internete girdim. Evet dogruydu sakince babygurbuz’un Can abisi ve Duygu ablasini aradim. Onlari da panikletmeden hastaneye gitmem gerektigini soyledim. Saat 5:30 gibi yoldaydik. 6:00 da hastaneye vardik.
Evden hamile olarak son cikisim:

Beni hemen dogum yapacagim odaya aldilar. Uzerimi degistirip yatagima yatirildim. 1 saat sureyle bir suru soruyu cevaplarken buldum kendimi. Kayit ve formaliteler tamamlandiginda saat 9 olmustu bile.



Surekli su kaybediyordum. Bu nedenle serum vermeye basladilar. Ayrica gbs testim pozitif ciktigindan bebege zarar vermemesi icin antibiyotik verdiler. Ayrica acilma sadece 1 cm oldugundan suni sanci vermeye basladilar. Suni sanci diyince hep vucuda elektrik gibi bisey verildigini sanirdim. Megersem o da serum seklinde vucuda verilen bir siviymis. Bunu da ogrenmis oldum :)


Saat 15.00 oldugunda sancilar siddetini gostermeye basladi. Sik sik vucudumda ciddi kasilma ve sancilar hissetmeye basladim. Yavas yavas siddetler artiyordu. Saat 18.30 olana kadar aglama nobetleriyle ve bu sancilarin gecmesini dilemekle gecti zaman. Bu arada sancilarin azaldigi anlarda aklima gelen herkese once bebegime, esime, aileme, arkadaslarima, bebek isteyip de olmayanlara, sevip ayrilanlara, sikinti cekenlere dua ediyordum.
Sancilarin ciddi boyutta olmasi hic epidural istemeyen bana epidural olmak istedigimi soyletti fakat doktor 3 cm acilma olmadan epidurale izin vermiyordu. Cok kotuydum dayanamiyordum. En sonunda hemsire guzel haberi verdi. Uzman dr gelip epidural yapacakti ama saniyeler bana saat gibi geciyordu.
Epidurali almamla sancilarim hafifledi sonra yok oldu. Bacaklarimda his kayboldu ama jmurumda degildi artik huzurluydum. Kabus sona ermisti. Epiduralden tam 3 saat sonra 21.37’de bebegimiz “Su” geldi.

Amerika’da bebek dogarken aninda izleyebiliyorsun ve dogar dogmaz bebegi anne ile ten temasi icin temizlenmeden anneye veriyorlar. Bu deneyim benim icin muhtesemdi. Su bebek gozlerini dikmis bana bakiyordu. Hayatimda yasadigim en degisik en kutsal duyguydu bu. Binlerce kez sukrettim.







CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder