Amerika'da Doğuma Nasıl Karar Verdim


Amerika’da doğum yazısını ne zamandır yazmaya çalışıyorum ama o kadar uzun bir yazı çıkıyor ki karşıma ben bile korkuyorum.. En iyisi bir yerden hatta en baştan başlamak dedim. Böylece kısa kısa da olsa her detayı anlatabilirim. Ve siz merak ettiklerinizi yorum olarak sorarsanız eğer çok daha kolay olur yazması.. hem de artık toparlayıp bir yerden yazmaya başlayabilirim.

İlk konu sanırım Amerika’da doğuma nasıl karar verdim?
Aslında ortada bebek dahi yokken kayınpederimin aklımıza soktuğu bir şeydi. Hatta doğumda kolaylık olması açısından acaba önceden Amerika’ya gidip gelsem mi diye de konuştuk. Ama üzerinde de çok durmadık.
Sonra acaba Amerika’da doğumun avantajları nelerdir? diye düşünmeye başladık. Öncelikle belirteyim Türk olmaktan çok memnunum ve gururluyum. Ancak Amerika’da doğum ile çocuğuma sağlayabileceğim en büyük avantaj çift vatandaşlık. Kullanır ya da kullanmaz ancak ben çocuğuma bir seçenek sunmak istedim. Bununla ilgili tartışmalara açık değilim :)
Aklımızda milyonlarca soru vardı.. Aranızda düşünenler var ise eminim bir çok soru da sizden gelecektir. O yüzden bu yazının altına da tüm merak ettiğiniz soruları yazarsanız, yazıları yazarken o detayları da mutlaka cevaplarım.

Amerika’da doğum için neler gerekli? Bu sanırım en sık karşılaştığım soru..
Gidene kadar olan süreci anlatayım o yüzden burada..
Biz karar verdikten sonra birkaç alternatif eyaleti düşündük. Daha sonra ise doktorumuzun tanıdık ve Türk olmasından dolayı Texas, Houston’a karar verdik.
Buna karar verdikten sonra her şey zaten ardı ardına çözülüyor.. Çünkü araştırmalar daralmış oluyor.
Gitmek için ihtiyacınız olan tek şey Amerika vizesi oluyor. 
Bir de uçuş için sağlıklı olmak gerekiyor. Yani doktorunuzdan uçması için sakınca yoktur diye bir rapor almanız gerekiyor.

Ne zamana kadar uçabilirim?
Her hamilelikte farklı olabilir belki, ama ben hem çok ağırlaşmadan gitmek, hem de rahat bir uçak yolculuğu geçirmek istedim. Bu yüzden de 30. haftada uçtum. THY ile uçuyorsanız sanıyorum ki 32. haftadan sonra uçağa almama hakları var. KLM, AirFrance gibi diğer firmalar ise 36. haftaya kadar uçurabiliyor.
Ben uçuştan iki gün önce kendi doktorumdan uçmasında sakınca yoktur diye bir rapor aldım. Bunu ingilizce almanız iyi olacaktır. Bir de gerekli ya da şart mı bilmiyorum ama havalimanında Port Clinic’ten aynı rapordan aldım. Ancak karnım çok belli olmadığı için kimse bana rapor sormadı.

Hamileyken uzun uçak yolculuğu?
Daha önce birkaç saatlik uçuşlar haricinde hiç uzun uçak yolculuğu yapmamıştım. O yüzden çekincelerim vardı. Bir de bu yolculuğu hamile olarak yapacak olmak!
Paris aktarmalı uçtuk biz. Uçağa ilk binişimiz ve Houston’a inişimiz arası 15 saatti. 
2 Şubat, İstanbul korkunçtu! Kardan uçaklar kalkmıyordu! Acaba biz neler yaşayacağız diye düşünüyorduk ama Allah’tan sorunsuz kalktık. Biraz uçak içinde gecikme oldu. O da buzlamaya karşı yapılan işlemlerden dolayı. 15-20 dk kadar gecikmeli olarak kalktık. Paris’e kadar olan ilk aşama kolaydı, kısa bir uçuştu. Sonrasında normalde 45dk ya da 1 saatlik aktarmamız vardı. İstanbul’dan biraz gecikmeli kalktığımız için ve Paris’teki havalimanı büyük olduğu için terminaller arası biraz koşmamız gerekti. Bacaklarım açıldı! :))
Ve 11 saatlik uçuşumuz başladı! :)
Uçağımız çok kalabalık değildi ben hemen boş bir yere geçip boylu boyunca uzandım koltuklara.. uyuya uyuya gittim.. Ara sıra uyandığımda koridorlarda yürüdüm. İhtiyaç duymadım ancak olası ayak şişmelerine karşı tedbir aldım diyelim. Yanıma bulmaca almıştım bir de, uyanık olduğumda da bolca bulmaca çözdüm!
Ve iyi ki 30. haftada uçmuşum dedim, çünkü hamileliğin ilerleyen haftalarında araba ile bir yere gitmek bile çok zordu. Bir yerden bir yere giderken arabada 10. dakikadan sonra bel ağrım başlıyordu. Eğer uçuşum gecikseydi eminim korkunç olurdu!
Eğer şansınız ve fırsatınız varsa erken gitmenizin faydası o bence..
Üstteki fotoğraf ise uçaktan indiğimizde çekilmiş bir kare :)
Sorularınızı bekliyorum ki, sonraki yazıları şekillendirebileyim:)

CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder