Kullandıklarım: Playtex Göğüs Pompası


Göğüs pompası almalı mı almamalı mı? İlk girişi bu soruyla yapmalı sanırım. Alıp kullanmayan o kadar çok kişi duydum ki çevremde. Açıkcası beni de ikileme düşürmüştü o yüzden.
Göğüs pompası ne işe yarar?
Ne gibi avantajları vardır?
Bunları zaten biliyoruz sen pompanı ve hikayeni anlat diyorsanız..
Ben doğumdan önce derin bir araştırmaya girdim. Ama bir denizde kayboldum sanki. Ne kadar çok marka ve model vardı.
Araştırmadan önce bebek alışverişi sırasında elektrikli olmayan manuel bir pompa aldım önce. Medela marka, tekli manuel göğüs pompası. Pompa işime yarar mı yaramaz mı bilmiyordum ama bir ara Laçin’in blogunda okuduğum bir yazı vardı aklımda. O yüzden alınacaklar listemde olmasına rağmen marka model vs araştırmasına girmemiştim. Eve geldikten sonra internette bakınmak istedim. Aman tanrım.. Bazen belki de araştırmamak en iyisi dedim :) Ama genel olarak manuel pompaların zorluğundan bahsediliyordu. O yüzden manuel pompamı iade ettim tekrar. Biraz araştırıp etrafımdakilere sorup ona göre pompa seçmenin doğru olacağına karar verdim.

Bu süreçte de etrafımdakiler pompanın gereksiz olduğundan bahsetmeye başladı. En azından sorduğum herkes pompasız bir hayattan memnundu.. Alıp kullanmamış bir kenarda bekletmişlerdi. Böyle olunca biz de gerekirse alırız dedik. Ama Pazar günü göğüslerim şişmeye başladı, minnoş her ne kadar emiyor olsa bile yeterli değildi.. Amerika’da pazar günleri alışveriş merkezleri 6′da kapanıyor. O yüzden çıkıp pompa da alamadık. Pazartesi sabah ise göğüslerimin ağrısından ağlayarak uyandım. Patlamak üzere olduklarını düşündüm.. Korkunç bir ağrı vardı. Hemen taksiye atlayıp toy’s r us’a gittik. Taksi beklerken biz koşarak içeri girdik bulduğumuz ilk pompayı alıp çıktık. Önceden internette baktıklarımız yoktu o an ya da durumun aciliyetinden gözümüz görmedi artık bilmiyorum.
Eve gelip kullandıktan sonra bendeki durum normale dönünce pompayı inceleme fırsatımız oldu :)
* Farklı bir pompa deneme şansım olmadığı için sesli olup olmadığını bilmiyorum diğer markalara göre ancak bence oldukça sesli çalışıyor.
* Sağdığınız süt biberona değil disposible kaplara doluyor. Dolapta saklaması vs pratik olsa da devamlı olarak o plastik kaplardan almak gerekiyor. Türkiye’de yok sanırım. Ben gelirken aldım ancak büyük boy vardı sadece..

* 3 farklı ayarı var. Ben genelde ikinciyi kullanıyorum. Bir kaç kez 3. yü denedim ancak canım acıdı.
* Sağma işlemi bittikten sonra parçaları temizlemek bence pratik değil..
Makinemden memnunum işimi görüyor ancak bugün yenisini alacak olsam sanırım bu markayı tercih etmezdim..

CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder