Barcelona'da 3. Gün


3. Günümüz ayın ilk pazarı olduğu için müze günüydü :)
Hem otele de yakın olması sebebiyle ilk durağımız La Sagrada Familia oldu. (Müze değil tabi ki )
Sagrada Familia’ya yakın olmasından dolayı kahvaltı için Cafe Picasso’da oturduk, belki sagrada familia manzarasında kahve keyifli olabilir ama onun haricinde kötüydü bence..



La Sagrada Familia hakkında ufak bir bilgi,
Antonio Gaudi tarafından 1882 yılında yapılmaya başlanılan fakat Antoni Gaudi’nin 1926 yılında bir tramvayın altında kalarak ölmesi sonucu yarım kalan bir bazilikadır.Yapımı halen devam etmektedir. Halk arasında bitmeyen kilise olarak da bilinir. 1882 yılında halkın yardımlarıyla yapımına başlanan mimarinin bitmemesinin nedeni hala sembolik olarak halkın yardımlarıyla yapımına devam edilmesi ve Gaudi’nin karmaşık mimari tarzının çözülmesinin güçlüğüdür. Ayrıca binanın çizimlerinin ve ilk yapım yöntemlerinin de 19.yüzyıldan kalması nedeniyle günümüz teknolojisine uyarlanması da bir başka zorluktur.2030 yılında bitmesi tahmin edilen kilise yardım sevenlerin yardımıyla yapılmaktadır.
Gaudi, bazilikadaki büyük kulelerden bir tanesinin bitimini görebilmiştir. Kuleleri tasarladıktan sonra bu kulelerin Barselona’ya gelecek olan gezginler için mükemmel bir karşılama olacağına inandığını belirtmiş ve kulelerin tepesindeki süslemelerin cennet ile yeryüzü arasında bir bağlantı sağlarmış gibi göründüğünü de ifade etmiştir.
Bazilikanın iç yapısını ayakta tutan kolonlar dallanıp budaklanan ağaçlar şeklinde tasarlanmıştır. Yapının içine girildiğinde ormanda dolaşma hissi uyanır.
Gaudi şehirde yaptığı bütün yapılardan elde edilen geliri bu yapıya yatırmıştır.




Biz sırada beklerken, beklenmedik bir yağmur başladı.. Yanımda yağmurluk vardı hemen giydim ama yine de çok üşüdüğüm için ve otel bir arka sokakta olduğu için ben otele döndüm.. Ediz sizler için birsürü fotoğraf çekmiş :)







 Günün ikinci durağı Park Güell,
1900-1914 tarihleri arasında, Güell ailesinin soyluluk göstergesi olarak yaptırılmıştır. Park, 1923′ten sonra halka açılmıştır.
Ana girişte taştan yapılmış, mantarları anımsatan kubbe biçimli çatıları olan iki yapı bulunuyor. Yapıların birinde ilginç bir kule var. Park alanındaki yapıların çoğu, canlı renkleri içeren seramik parçaların bir araya getirilmesiyle yapılan mozaikle kaplı. Parkın girişindeki merdivenli yol, sütunlarla süslenmiş büyük meydana kadar uzanıyor. Büyük meydan, aslında Barcelona’yı ve denizi gören çok güzel bir balkon. Burada dalga görünümünde, mozaik kaplı banklar bulunuyor. Meydan, kültürel ve toplumsal etkinliklerin gerçekleştirildiği bir alan olarak kullanılmış. Park, meydan merkezde kalacak biçimde tasarlamış. Büyük bir ağ oluşturan kıvrımlı patikalar, yürüyüş sırasında doğayı sevmek ve Gaudi’nin sanatını anlamak için olağanüstü yerler.


Park Güell’e gidiyorsanız ve yanınızda bebek varsa tavsiyem bebek arabası ile gitmeyin.. Çok fazla merdiven var :)






Akşam yemeği için tercihimiz Rambla Catalunya üzerindeki Matamala oldu. Planlı değildi :) Nerede yesek diye bakınırken beğendik girdik :) Lily’de o sırada uyuduğu için doğru bir tercih oldu :)







CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder