Amerika'da Doğum Maliyetleri



Öncelikle en çok soru alan bir konuya açıklık getirmek istiyorum.. Bir önceki yazıda ve maillerde de bu çok sorulmuş.. Amerika’ya girerken hamile olduğunu sakladın mı sorduklarında ne cevap verdin..
Ben saklamadım.. çünkü karnım çok çıkmamıştı ve kimse sormadı.
Diğer en çok merak edilen de maliyetler..
Alışveriş, gezme, yeme-içme gibi konular kişiden kişiye değiştiği için onları kabataslak yazacağım..
Bunları şimdi başlıklar halinde yazıp, sonradan her birini detaylı yazmanın daha kolay olacağına karar verdim :)

Uçak bileti (600 euro) Aslında bu kısmı es geçiyorum çünkü o gideceğiniz eyalete, güne, uçak şirketine göre değişiyor. Zaten tüm firmaların biletleme servislerine artık online olarak ulaşılabiliyor. Oradan gideceğiniz tarihe göre fiyatlara bakabilirsiniz. Giderken 2 kişi dönerken 3 kişi olacaksınız ama bu durumu nasıl ayarladığımız soruldu. Zaten bebek dünyaya gelmeden ona bilet alamıyorsunuz çünkü kimlik bilgileri yok:) Biz dönüşte h.alanından Lily için bilet aldık. Sizin biletinize ekleniyor zaten.. Küçük bebek olduğu için ayrı koltuk verilmiyor. Eşim Türkiye’de H.limanı personeli olduğu için 1-2 ufak detaydan haberdardı. Ve Lily için tek yön değil de gidiş-dönüş bileti satın aldık. Hemen hemen tek yön uçuşun yarısına geliyor.. Dönüş bileti yanıyor tabi :) Uçuşa dair ayrıntıları ise daha önceden bebek ile uçak yolculuğu yazısında yazmıştım.

Doktor.. (5000 dolar) Önceden de dediğim gibi benim Houston’ı seçmemdeki neden doktorumun Türk olmasıydı. O yüzden biz bu kısmı araştırmadık pek. Aksine doktorumuza göre şekillendi bir çok şey. Gideceğimiz eyalet, hastane vs.. Hastane belli olunca da ona yakın kalacağımız yer gibi.. Benim en büyük çekincelerimden biri doktordan memnun kalacak mıyım, Türkiye’den daha farklı bir şeyle karşılaşacak mıyım vs? Sonuçta tıbbı konulardan konuşulacak yabancı olursa anlaşabilir miyiz her detayı bize doğru ve anlayacağımız şekilde aktarabilecek miydi? Bu anlamda doktorumun Türk olması en büyük avantajımdı.. Türkiye ile karşılaştıracak olursak da.. Doktorumdan ekstra memnun kaldım! Hatta keşke Türkiye’de öyle birine denk gelsem dedim. Ve aslında malesef buradaki doktorumun eksiklerini görmüş oldum.. Gitmeden önce ki kontrol sonuçlarımı vs her şeyi internet ortamına atmıştık ve o şekilde doktorumuza teslim ettik ancak yine de orada bazı testler yapıldı.
Doktorumun iletişim bilgilerini buradan yazmıyorum, gerektiği takdirde bana mail ile ulaşırsanız verebilirim. (silayilmazblog@gmail.com)

Hastane.. (3300 dolar) Bu konuda da doktorum belli olduğu için seçeneklerim direk onun çalıştığı 2 hastaneye düştü. Biri doktorumuzun ofisi olmasından dolayı avantajlıydı, ama ikisi de yakın mesafedeler.. İlk önce birine gidip fiyat almıştık şuan net olarak fiyatı hatırlamıyorum ancak daha sonra karar verip hastane girişi için anlaşmaya gittiğimizde fiyatın arttığı ( hem de baya) öğrendik. Ve aslında nispeten daha lüks olan 2. hastanede karar kıldık. Bu fiyat normal doğum fiyatı.. 2 gece hastanede kalma da dahil..Ekstra kalacağınız her gece için 675 dolar ödüyorsunuz. Sezaryen ücreti ise 5100 dolar.

Anestezi (1500 dolar) Enteresan bir şekilde anesteziyi farklı bir yerde ödüyorsunuz ve bu hizmeti hastane kapsamında değil dışarıdan alıyorsunuz yani.. O yüzden de hastane ücretine dahil değil..

Konaklama (Aylık 1100 dolar ) Mobilyalı 1+1 bir daire kiraladık.. 3 ay için aylık bu fiyatı verdiler.. Daha kısa konaklama da fiyat artarken, daha uzun konaklamada ise fiyat düşüyor.

Araba Kiralama (Aylık ortalama 1500 dolar) Bunun net fiyatını tabiki seçeceğiniz araba marka ve modeli belirleyecek. Biz kiralamadığımız için detaylı olarak bilmiyorum. Ama araştırdığımızda en uygunu enterprice şirketi çıkmıştı.

Bebek Doktoru ( Her muayene 101 dolar) Bebek hastaneden çıktıktan sonra onu doktora götürmeniz gerekiyor. Zaten doktorunu da hastanedeyken belirlemeniz ve hastaneye bildirmeniz gerekiyor.

** Bu rakamlar Nisan 2012 içindir. **



Amerika'da doktor, hastane ayarlamayı anlattığım yazı için buraya..

Epidural normal doğumu anlattığım yazı için buraya.. 

Amerika'da doğuma nasıl karar verdiğimi anlattığım yazı için buraya.. 

Amerika'da doğum ile ilgili yazdığım tüm yazılar için buraya tıklayabilirsiniz..

Bana ulaşıp sormak istedikleriniz olursa silayilmazblog@gmail.com adresinden yazabilirsiniz. 




CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder